и  са безспорно първите имена, за които се сещаме, когато

...
 и  са безспорно първите имена, за които се сещаме, когато
Коментари Харесай

Рим на длан – декорите в „Младият папа“

 и  са несъмнено първите имена, за които се сещаме, когато си помислим за сериала. Има обаче още най-малко едно име, което наложително би трябвало да споменем, тъй като без нея, римлянката Людовика Ферарио, този филм нямаше да е същият. По специалност Людовика е сценограф и когато излиза наяве, че екипът на кино лентата няма да бъде позволен във Ватикана освен за фотоси, само че даже да вземат размери за декорите, под вещото управление на Людовика за два месеца и половина в „ Чинечита “ са издигнати Сикстинската шапка, църквата „ Свети Павел “ и венецианският „ Сан Марко “.

Магията на Рим и Ватикана, хубостта на църквите, площадите и градините са родени от въображението на Людовика и пресътворени от екип от 40 строители и 25 художници. Именно те вършат вероятен кино лентата подобен, какъвто го виждаме – същински до последния подробност. И до момента в който през ХV век Сикстинската шапка е рисувана цели три години, а единствено за свода Микеланджело отделя четири години от живота си, екипът на Людовика за броени седмици прави оптимално достоверна възстановка на не дребна част от тези исторически места, известни на всеки.



Сикстинската шапка е възобновена по фотоси и видео записи, като са издигнати декорите до първия корниз по дължина и към 10 метра по широчина, а сводът е дорисуван цифрово при монтажа – на фотосите се вижда синият декор, върху който са инсталирани фреските. Подът е изработен безусловно достоверен посредством рисунки и пъстър щемпел върху ламинат.



Фасадата на „ Св Петър “ е издигната за месец и половина. Наложило се да построят и фасадата на „ Сан Марко “, тъй като екипът не е бил позволен да снима в самата базилика, а единствено пред нея.



Интериорът на „ Св. Петър “ е сниман в римската черква „ Св. Лука “ – една от доста дребното, където екипът е позволен.



Публичният кабинет на папата, където той приема посетители, е възобновен от Людовика до последния подробност, в това число тайния звънец под бюрото. Единствено стъкленият глобус и статуетката на Венера са добавени от самата Людовика.



Градините на Ватикана са снимани на няколко места в Рим – във Вила Дория Памфили, Вила Медичи, ботаническата градина, Вила Пиколомини, Вила Ланте и други



Людовика Ферарио споделя, че работата за сериала е била голямо наслаждение за нея, тъй като тя обожава своя град. Безспорно това проличава и по резултата, а най-хубавото е, че до едно тези места могат да бъдат посетени в Рим от всеки елементарен екскурзиант.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР